Sunday, July 10, 2011

PUNCA KEKASIH CURANG?

mood mlm nie tak berapa nk best pasai nya ermm ntah mcm2 pasai la....payah betoi nk paham & ikut rentak org kan...semua yg kita buat semua nya salah serba tak kena la.... 

kalo d tegur salu pon d katakn salah...d biarkn pon salah jugak.. 
kalo cemburu pon d kata kontrol...dh d biaq kn kata tak sayang lak....
hey tak paham la !!!! 

heheheh.......ilek2 jgn gabra jgn suspen :P 

cik AngguR sekadar meluahkn perasaan brdasarkn pengalaman seseorg ja nie...tgh2 dok layan perasaan org tu tetiba cik AngguR trbaca satu status junior cik AngguR...mula2 baca cik AngguR agk trkesima jap...ermmmm pas tu bila d baca dua kali & d paham betoi2 then bru cik AngguR memahami apa yg cuba d smpikn junior tu.....haaa nk tau pa ayt dia???? 

~ jeng jeng jeng ~ 

''seandainya awak sayang kan dua orang dalam satu masa, awak pilihlah org yg kedua sbb kalo betul awak sayang kn orang yg pertama awak tak kn sayang org yg kedua'' 

perghhh...boley tara tu nya ayt???hehehe......terus terang cik AngguR cakap la...cik AngguR sokong apa yg cuba d smpikn dlm ayt nie...bukan menggalakkan brlaku nya kes curang mencurang tp apa yg berlaku pasti ada hikmahnya.... 

tentu da yg dok trtanya2 awat cik AngguR ley sokong lak ney..da pengalaman ka??ahakz...nk kata pengalaman tu ntah la..tp kalo tak kisah la dr pihak lelaki ka ppuan ka tiap2 yg berlaku tu mesti ada sbb nya kan??? 

apa kata kita kaji apa yg menyebabkan kekasih beralih arah sayangkan org lain.. 

sharing is caring but not daring !!! 

zzzzZZZZZZZZZzzzzzzzzz 

PUNCA KASIH BERALIH ARAH 

1. SELALU D ABAIKN 
2. LEBIH MEMENTINGKAN KAWAN-KAWAN DLM APA JUA HAL 
3. SELALU D KETEPIKAN 
4. TAK AMIK KISAH LANGSUNG 
5. TAK TAU NK HARGAI PENGORBANAN & KESETIAAN 
6. TERLAMPAU MENGONGKONG 
7. CEMBURU BUTA 
8. KEDEKUT & BERKIRA
9. TAK BOLEH NK TERIMA @ KONGSI MASALAH / PENDAPAT 
10.  SELALU CARI KESALAHAN ORANG

Cinta itu makhluk. Jika cinta itu adalah jasad percintaan, setia itu adalah ruhnya. Tak dak guna jasad kalau tanpa ruh. Walau seagung mana cinta kita terhadapnya, tetapi jika tiada setia darinya, maka musnahlah cinta.
*** pppppssstt......masing masing ada penilaian & pendapat masing masing dlm kes nie tp bg cik AngguR perkataan `CURANG` hanya adil d gunakan dlm kes suami isteri sbb hubungan tu dh halal kalo setakat kapel mapel nk masuk kes curang nie cm tak logik lak pasai nya selagi mana kita belom d nikahi & d milki oleh sang suami or isteri....sapa yg berhak menetukan kita nie curang sdgkn dosa pahala kita still kita yg menanggungnya????apa2 pon trpulang pd dir masing masing lah..tepuk dada tanay iman....kenapa kita trlalu asyik dok amik port dgn kecurangan sesama insan..sesama makluk sedangkn kecurangan yg trbesar adalah kecurangan kita trhadap ALLAH & KEKASIH ALLAH lgsg tak kita endah kan..... 

~ RENUNG RENUNGKAN & SELAMAT BERAMAL ~

2 comments:

  1. :)...aturan Allah...kita tak tahu apa akan terjadi...moga yang sedang menghadapinya...di kurniakan kesabaran dan ketabahan yang luar biasa..terutama untuk mereka yang telah bergelar suami dan isteri..:)

    ReplyDelete
  2. linda : insyaALLAh sama2 kita mendoakn yg terbaek utk semua insan yg mengalami masalah nie akn d permudahkn segala prjalanan idop nya insyaALLAH

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...