Saturday, June 11, 2011

LU BIKIN GUA PANAZ JER BEB !!!!

''.....sebagai org ppuan kita perlu kawin ngan lelaki yg sayang kan kita sepenuh haty bukan dgn lelaki yg tak sayangkan kita walaupun kita sayangkan lelaki tu sepenuh haty.....'' 


ari nie mood cik AngguR tak berapa nk chantek...pasai nya ada la pasai :( aduh tak ley nk terangkan lak aih....tak tau pasai pa....

dok godek2 blog kawan2 blog sekali trbaca ayt kt ats tu...trkedu jap....masa mula2 dengaQ dlm cerita NORA ELENA tu cm besa2 ja....tak menghayati kot masa tu but today kata2 tu trkesan ckit kt haty & otak cik AngguR...

fitrah manusia mmg mahu d sayangi & menyayangi sesama insan..tak kira la tua or muda....semua nya da perasaan yg sama gak kan..sdgkn binatang pon sayangkn ank nie kn pulak kita manusia yg jadik khalifah d bumi ALLAH..bohong sgt la kalo da org ckp dia rela & sudi idop sorang2 tanpa da teman..

just apa yg cik AngguR nk kupas ari nie brkaitan ngan pasangan yg tak reti nk menghargai pasangan yg dh dia miliki & dapat...cik AngguR tak paham la napa wujudnya insan2 yg mcm nie...aiyak....always mahukn kesempurnaan dlm segala aspek....

okey !!cik AngguR ngaku cik AngguR mmg nak kn seorg yg sempurna dlm segala aspek tp cik AngguR sedaQ tak kn wujud insan yg perfect mcm yg cik AngguR nak..so jalan mudah yg cik AngguR amik ialah dgn tegur elok2 pa yg cik AngguR tak suka seseorg tu buat....apa yg cik AngguR buat ialah cik AngguR akn luah kn tak kira la kena gadoh dulu ka pa pa janji cik AngguR akn luah apa yg cik Anggur tak puas haty...trmasok gak org tu kalo dia da tak puas haty ngan cik Anggur just luahkn ja.....

cik AngguR cukup pantang kalo tak puas haty ngan cik AngguR da masalah pas tu dok p luah kt org len....walawey...

LU BIKIN GUA PANAZ JER BEB !!!!

tak salah kita nk mintak nasihat or pendapat dr org lain tp biaQ la org yg kita nk mintak tolong tu betul2 kita kenai sapa..jgn men hentam kerabu ja.....nie dak..tak kenai dok p luah segala perasaan yg trsimpan...kalo org tu bek dia simpan la sbg tanda amanah ALLAH bg kt dia sbb org luah masalh..kena yg tak reti jaga amanah ALLAH..d jaja nya pulak...pas tu d kutuk & hina nya balik pasangan kita tak ke hangin d buat nya....hope sapa2 yg penah luah kt org len mintakla maaf balik pd insan yg traniaya tu...and buat yg pnh menjaja cerita tu plak mintak maaf la pd org yg d buruk2kn tu.....brdosa beb !!buat nya klo kita tak sempat  mintak maaf pas tu meninggal agk2 ke mana kh kita nnty????

ya ALLAH lindungi la cik Anggur dr brbuat & trjerumus ke lorong mcm tu..takot sgt2.....

RAHSIA ORG ADALAH AMANAH KITA SBG SAHABAT UTK MENYIMPANNYA BUKAN UTK D JAJA & D MAKI HAMUN....

cik AngguR penah alami gak bnda nie..serius mmg sakit haty ALLAH ja tau..kena lakorg tu sepatah apa tak tau kisah d sebaliknya tp dok men hentam kita sesuka lidah dia ja...amboi2 aihh.....gamak kata kt org cm tu kan....baget kenai sgt kita nie cm na...tapi tak pa...cik AngguR maafkn insan tu walaupon hakikatnya haty cik AngguR nie masih terasa kesan lagi ngan apa yg dia ckp....

just nk pesan pada kawan2 yg d luaQ sana....yg dh brpasangan..nasihat cik AngguR la kan..utk kawan2 & trmasuk gak ngan diri cik AngguR ...

1. kalo tak suka cakapa terus terang jgn dok pendam buat benda yg menyakitkn haty pasangan kita...dulu masa nk ngorat nk jaga sgt smpi semut nk tokak pon tak ley takot si dia reyau tp dh lama2 agk cemuih smpi sepatah apa tak amik tau plak....sakit haty la kawan tu bila org tu blah carik org len kata org tu curang la pa la....cermin diri dulu okey bru ley tuduh sapa yg buat dulu....sapa yg jadik punca....jgn tau salahkn org len ja..

NOBODY PERFECT !!! 

2. kalo dh suka ckp ja kata suka..jgn dok pusing2 jalan jauh wat semak pala....org nk terima ka tolak ka blakang kira la..janji kita ikhlas & jujur bila kita luahkn perasaan kita...jgn dok pulun simpan lama2 sgt okey t elok2 kita ley dapat sekali org len kebas perghhh..merana beb kena lak org tu dh cukup lengkap ngan ciri2 keperibadian yg kita mau kn selama nie....

PELUANG YG ADA D DEPAN MATA TAK KN DTG BERKALI KALI JADIK USAHA & REBUTLAH SELAGI TRDAYA & BRPELUANG !!!



*** pppsssttttt......seandainya kita suka kt seseorg tu pastikn org tu jugak suka kn kita jgn asyik ita ja dok trhegeh2 nk jaga haty & perasaan org..usaha berubah yg terbaek utk org...tp hakikatnya org tak pedulikn kita pon...kalo agk2 rasa org tu tak ley nk serius ngan kita bek blah ja tok sah dok tggu lama2 pasai nya makin kita lama ngan dia makin banyak kenangan kita ada ngan dia so t makin payah kita nk lupakn dia...slow2 tarik diri.....jgn dok paksa diri utk terima semua bnde yg tak best..kalo org dh tak reti nk jaga haty kita tak kn kita nk terus lukakn haty kita lagik kan.....

PILIH YG TERBAEK, USAHA MESTI TERBAEK INSYAALAH MILIKI YG TERBAEK !!!!


( ENTRY NIE TAK DAK KENA MENGENA NGAN YG IDOP MAHU PON YG TELAH MENINGGAL DUNIA ENTRY NIE D BUAT HANYA SEKADAR INGIN MEMUJUK & NASIHATKN HATY cik AngguR SAJA OKEY !!T DA LAK INSAN YG TERASA NGAN ENTRY NIE )

2 comments:

  1. sedih lak bace entry ni

    tp kn kalau betulkan tulisan br sng nk bace..komen box kalau ley buat popup..sng skit

    ReplyDelete
  2. miss ran : insyaALLAH akn d usaha kan yer...tQ :)

    ReplyDelete

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...