Monday, October 17, 2016

Orang Tetap Orang

Assalamualaikum

terkadang kita rasa tak dak tempat nak meluah.

terkadang kita rasa kita dah memilih org yg betul utk mendengar segala keluh kesah semak serabut kita.

terkadang kita mengharapkn jawapan yg sangat positif utk tenteramkn kepala otak yg teramat serabut.

dan terkadang kita juga sering salah menilai & buat keputusan.

betullah kata mak....orang tetap orang.


Thursday, October 13, 2016

Makan oh Makan....

 

assalamualaikum.....

haishhhhh....aku tgh cabar diri aku selama 90 hari nie. kalo ikut kiraan hari nie baru 13 hari. 
jauh lagi perjalanan. 

moga istiqamah la hendaknya. 

notakaki : niat d hati nk diet tapi kalo ko balik pastu trbau plak masak lemak belimbing buluh yg semerbak tu ko rasa ko patut diet ke mkn??? hahahahah .................

Sunday, October 09, 2016

Lompat Bintang Kembali....

assalamualaikum...

rindunya nak macam dedulu.

lompat berejam jam. tak rasa penat pn.

tapi la nie....erkkkk mcm nk putuih nyawa rasa.

hahahaha.....tak pa cuba slow slow. lama lama boleh balik ke asalll balik.

dulu pn masa nk dpt fit tu bukan teruih jadi la la tu. amik masa jugak.

so skrg kita mula dari 0 balik.

janji dengan diri seniri cukup 2 tahun...agk agk bekas czer dah elok sempurna baru nk aktif balik mcm dulu. repair mana yg rosak. reshape balik kat mana yg huduh huduh tu....

chaiyokkk chaiyokkk....moga berjaya hendaknya.

notakaki : tak dpt berat masa sebelum kawen xpa jnji dpt berat masa zaman skolah.ok bye.....hahaha tamak gila!!!

Thursday, October 06, 2016

Awal Muharam

Assalamualaikum

Selamat TAhun BAru ISlam utk diri seniri.

moga tahun baru nie aku mampu berubah jadi lebih baik dari tahun yg sebelumnya.

moga d prmudahkn segala urusan dunia & akhirat

moga kesihatan baik baik senantiasa.

dan sebenarnya tahun baru nie, aku ada beberapa azam. tengah aku betulkan satu persatu. tambahbaik satu persatu. insyaAllah kalo brjaya skill tu akn d kongsi dgn kawan kawan lain yg sudi baca ( ehh ada ka yg sudi baca?? perasa mcm blog kau tu femes nauuu)

insyaAllah insyaAllah.....moga Allah bantu.




KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...