Thursday, August 25, 2016

Copy Paste Saja #1

1 hal yg membuat kita BAHAGIA adalah KASIH SAYANG
1 hal yg membuat kita DEWASA adalah MASALAH
1 hal yg membuat kita HANCUR adalah PUTUS ASA
1 hal yg membuat kita MAJU adalah USAHA
1 hal yg membuat kita KUAT adalah DO'A Jadi agar hari ini lebih INDAH...
Sebarkanlah KASIH SAYANG kepada sesama, Bersahabat dengan MASALAH,
Tidak PUTUS ASA, terus berUSAHA... dan selalu berDO'A.........

Tuesday, August 16, 2016

Padan Muka ....


 Sejarah lama berulang balik....

Maneh mulut bertanya khabar rupanya di bolak balikkan cerita bagi orang lain bersengketa....

BERHATI-HATILAH  aku lepas nie.....

INDAH KHABAR DARI RUPA 
INDAH BAHASA TAPI PERANGAINYA MACAM CELAKA 

notakaki : dalam tak sedar cara tu iabarat dok hasut suruh org brgaduh brtekak caci maki dendam bagai.....kesian kt diri aku sbb trjebak sama dalam drama nie.... PADAN MUKA !!

Bila Mau Habes Daaa......

 

Assalamualaikum ....

merenung ke meja yg penuh dengan warna putih beserta perkataan yg perlu di baca berulang kali suupaya tahu mana silap belok bengkoknya aku terpikir...

Bila Mau Habesss Daaaa....

apa kesudahan cerita yg sering ikut aku ke hulu ke hilir smpikn aku letih nak hadap....

bosan dengan rentak yg sama...

dan yang paling bengongnya kenapa aku pn terjebak dengan kebodohan tu sekali? perlukah aku membodohkan diri aku dgn bnda yg aku dah tau sia sia? 

haishhhhhh................

BILA MAU HABES DAAAA....... 

notakaki : mulai hari nie..sudah sudah la tu. tak yah sakitkan hati mata kepala seniri dgn masalah yg bukan kita pnya. masalah org biar lah tetap jadi masalah org. sudah sudah lah tuuuuu....hati dh cukup letih nk hadap. berenti ok mulai skrg !!! ok baguss...chaiyokkkkk

Monday, August 15, 2016

TELEKUNG SITI ZAINAB EXCLUSIVE















 


TELEKUNG SITI ZAINAB EXCLUSIVE.

󾕎Material : Lycra high quality
󾀾tak mudah lentur warna.
󾀾sejuk.
󾀾kain lycra berkualiti taraf butik.
󾕎Lace diatas kepala & keliling telekung

󾕎Harga : RM120
󾔮Free postage sm&ss

Dan free gift sejadah muka dan surah matsurat. 󾔗󾔗󾔗

~FAST PAYMENT,NO BOOKING~

Whatsapp
011 10520769 / 016 4002992

Likes
FB : ND Bussaina Enterprise
IG : ndbussaina

‪#‎jubahkoshibo‬ ‪#‎jubahsaizbesar‬ ‪#‎jubahmurah‬ ‪#‎jubahplussaiz‬ ‪#‎bazaarpaknil‬ ‪#‎jubahonline‬ ‪#‎agensahnuricollection‬ ‪#‎agencbc‬ ‪#‎agen‬ ‪#‎jubahborong‬ ‪#‎jubahplain‬ ‪#‎jubahcorak‬ ‪#‎jubahnursing‬ ‪#‎jubahwudhukfriendly‬ ‪#‎jubahmurahmalaysia‬ ‪#‎jubah‬ ‪#‎jubahcantikmurah‬ ‪#‎jubahmalaysia‬ ‪#‎freepostage‬ ‪#‎jubahmuslimah‬ ‪#‎jubahsimple‬ ‪#‎jubahborongmurah‬

Lawak Bodoh Betoi La.....part 2

Assalamualaikum

fuhh la,a tak taip cerita panjang panjang kerap kerap. tahun nie dh kenapa la sebok sgt ngan reja yg ada. rasa mcm tak cukup kki tangan. (padahal aku yg tak reti atoq masa betoi betoi....bukan tak reti byk buang masa buat reja lain dr reja yg ada)

baru settle audit NCIA utk 4 program (automation, osh, electrical & electronic). moga moga ada la rezeki nnt.

hujung minggu haitu dapat call lg dr adik aku yg nunnn jauh d mata tapi tetap dekat d hati. besa la xabeh abeh ngan problem dia tu. kalo dia dh call direct tanya lg sekali apa yg patt dia buat makanya aku tak leh jawab mcm aritu la bgi perumpamaan bodoh bagai.

lama aku pikiaq smbil smbil dok cakap ngan dia tu. nk cakap bagi adil dua dua belah pihak. kesian tapi aku trpaksa jugak cakap walaupun ada bahasa aku yg agk kasar. sibbaik la adik aku nie paham.

dan disebbkn dia tak leh lupa apa yg wife dia buat tu aku pn cakap la mcm nie....

"Dik Mad dalam dunia nie bukan kita sorang ja yg ada hati & perasaan. kalau hg rasa hg yg paling teruk d khianati, d sakiti, d bohong..tipu hidup hidup...kencing depan mata pecaya la dik satu hari nnt hg akn berterima kasih ats pengalamn yg penah hg lalui dgn dia nie. Allah bg hg rasa semua nie mseti ada sebab. kak dh rasa apa yg hang rasa nie. jangan sesekali menyesai dgn keputusan & tindakan kita yg lepas. yg penting tindakan & pekutusan kitamasa ke depan depan nie sbb kalo bnda tu berulang lagi dan lagi dan lagi..tu brmkna hg yg bodoh bukanorg lain lg dh.

belajar bagi peluang & ruang utk org brckp apa g dia rasa. belajar bg peluang & ruang utk org betulkan kesilapan bukan hentam brtubi tubi. hang igt hang maksum sgt ka tak penh & tak kn buat salah? hang igt sepanjang hang idop nie tak dk org terasa hati kecik hati marah maki hamun belakang hang? kita bukan Nabi dik oiiiiiii....bagi peluang & ruang kt org supaya smpi satu masa kalo kita buat salah org akn mudah bagi peluang & ruang utk kita pulak.

maafkan org lain dgn ikhlas. belajar redha dgn apa yg Allah dh tetapkn sakit mmg sakit tp Allah kn ada..awat hang rasa Allah menipu ka kalo Dia dh jnjikn sesuatu utk kita? doa banyak banyak moga Allah permudahkn semua...."

dan ayat last aku sebelum letak tepon...

"dah kalo hang rasa teruk sangat apa yg dia buat tu smpi tak leh nk luapa bagai dok terigt sedia sedia hang tinggai ja bini hang. abeh cerita p cari yg lain yg perfect sgt sgt tu maksum mcm hang. igt lelaki yg baik utk perempuan baik. bongkak sgt tak leh nk maafn org tak leh nk move on. satu hari nnt kena hang buat salah org tak mau tgk muka hang baru padan muka."

teruih dia kata "ok bye kak"


hampeh punya adik !!! 


Bila ALLAH Jawab Apa yg Aku Tanya...

Assalamualaikum....

Nak mengeluh tp rasa mcm tak berbaloi. So apa lagi luah dlm blog la.

Sbnrnya aku ada kawan baik yg bila mana aku luah mslh or mintak pndapat mmg tk penah menghampakan la. Tapi kawan baik aku tu lelaki. Dan sesejak dia kawen tittle tu d pndahkn hak milik pd wife dia.

Dan memandangkan skrg masa yg trsangat tak sesuai utk aku share aku pn pendam la. Pikiaq pikiaq apa sbnrnya punca masalah yg dok ada skrg nie.

Dan akhirnya pagi tadi bila bukak pd Quran direct Allah jawab.

Fuhhh....lega rasa.

Tak pa la tak rugi mengalah & mengaku salah walaupun bkn aku yg kalah & salah. Biaq la buruk & busuk d mata org yg pnting d mata DIA.

Kawan,
Andai kata aku salah pada tiap perbuatan, perkataan, tingkahlaku, pandangan atau apa saja yg buat bg trguris perasaan, marah, benci, meluat smpi memaki caci hina segala bagai...aku dgn rendah hati mintak maaf.

Aku harap nie yg pertama & terakhir kesalahan dr aku pd hang.

Sekali lagi....SORRY KAWAN !

notakaki : yg aku cari ketenangan hati....at least aku belajar sesuatu.

BERHATI HATI LAH DGN ORG ANTARA KITA....
INDAH KHABAR DR RUPA
INDAH BAHASA TP PERANGAINYA CELAKA !

pengalamannnn bebbbb pengalamannnn....masuk nie 2 kali dh aku kena....jadi lah kawan yg membaik kn hubungan bukan kawan yg menjahanamkn pertalian

Saturday, August 13, 2016

Adelia Dress

ADELIA DRESS
RM90 FREE POSTAGE

√ Fabric TISABELA SILK, lembut, mudah iron, sesuai untuk digayakan ke pejabat atau majlis keramaian

√ BF friendly n wudu’ friendly, Juga sesuai untuk ibu mengandung

√ Dress PRINCES cut yang membuat anda nampak ‘gojes’ khas untuk wanita yang inginkan kelainan ketika bergaya disamping tampil sopan

√ Lengan bercuff dijahit kemas

√ Fabrik tidak mudah tertarik, mengecut mahupun luntur selepas basuhan mesin,tahan lasak.-mudah digyakan ke pejabat mahupun majlis2 keramaian.

√ Warna akan berbeza disebabkn kesan pencahayaan

Berminat?
Whatsapp ke
011 10520769 / 016 4002992

Like
FB : ND Bussaina Enterprise
IG : @ndbussaina

#sayajual #jubahmurah #jubahbaru #jubahraya #jubahnursing #jubahcbc #cbcagent
#jubahcantik #jubahmuslimah #jubahmoden #dress #nursingfriendly #dressmurah #dropship #dropshipwanted #dropshipjubah #jubahdressmalaysia #jubahmurahmalaysia #jubah #jubahsilk #jubahsatin #jubahbatek #jubahchiffon
#jubahraya2016 #tempahjubah #tempahjubahmurah #jubahcustommade #jubahmalaysia #family2k

Monday, August 08, 2016

Lawak Bodoh Betoi La....

Ada sorang hamba Allah Whatsapp cerita masalah dia. Ayat paling tak leh blah ....

JANGAN BIAR PASANGAN ANDA BERHUBUNG DENGAN EX DIA SEBAB SAMPAH BOLEH DIKITAR SEMULA.

Keraih perut aku gelak smbil pikiaq nk bagi jawapan dalam keadaan berhemah.

"Dik...TAIK pn boleh termasuk dlm golongan 'sampah' jugak. Hang kitar semula dak taik hg?"

notakaki : cakap jangan sebarangcakap dik.....tak tau asal punca main serbu ja !!! haishhhhhh......

Friday, August 05, 2016

Bila Sedih?

Kurangkan aktiviti fb dan media sosial.. Dampingi ibubapa, para alim, ilmuan. Pergilah bercuti dgn ibubapa keluarga. Lihat keindahan alam flora fauna kebesaran Allah. Lawati bumi anbiya. Bila down, bykkan bertanya dgn hati, mengadu pd Allah, nilai dosa dan kesalahan diri.. Ingat perjuangan Rasulullah, Rasulullah merayu kpd Allah utk selamatkan ummatnya di akhirat nnt, dan kita kena usaha selamatkan dan sayangi diri kita dik. Hidup x lama dik. Usaha yg terbaik.

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...