Wednesday, September 30, 2015

Emcee Lagi???


 Assalamualaikum 

cerita bab semalam. nk type sesiap takut trlupa apa yg jadi. hahaha boleh mcm tu. 

MAJLIS GRADUASI KISMEC 2015. Alhamdulillah masih berpeluang dapat tanggungjawab yg saya kira agk berat sebenarnya. walaupn org sekeliling yg kata eleh mudah ja jadi emcee. haishhhh meh hang try jadi tgk then baru bagitau balik mudah ka dak. 

seigt saya la memula saya jadi emcee nie time sekolah agama dulu. masa tu darjah lima. mjlis sama jugak penyampaian sijil. ramai gila oiiii tapi beza nya masa tu mmg gila kuasa sikit. saya la emcee stg naik jadi ketua nasyid stg naik baca sajak plak plastu puisi pn amik. haaa nmpk tak kegilaan kuasanya disitu.kalo tak gila kuasa cmtu tak kn ustaz ustazah kenai lagi walaupn dh brpuluh tahun. 

mudah ka jadi emcee?

bagi saya tak semudah yg d sangka kan. kenapa tak mudah?

jangan la igt emcee hny blh brgantung kt teks tu semata. mai last minit ada pertmbahan info ka pertukaran maklumat ka haaa masa nie nk kena perah otak mcm perah santan tu dak. nk korek idea buat ayt yg kebabom tanpa ada cacat cela  susunan ayt & penggunaan perkataan. payah oiii payah.....

apa pn saya enjoy sgt jadi emcee. bagi la emcee apa pn mmg snggup sgt. sbb nya saya suka cabar diri cakap depan org. dan semalam berjaya test diri seniri d penghujung acara cakap tanpa teks. ayt spontan 

perghhh tak mudah tapi sukaaaa.besttttttttttt. 

*** moga ada rezeki jadi emcee lagi lepas nie !!! paling best masa jadi emcee time MB KEDAH mai dulu tu. pantun masuk radio pn penah dah. pengalaman pengalaman ..........berulanglah kembali





 

MOEDER

 Assalamualaikum 

okey. bila dah guna masuk 2 botol baru berani nak bagi testimoni. 

saya bercita-cita tinggi gunung everest nak menyusu anak kesayangan saya sebolehnya sampai 2 tahun. dan syukur Alhamdulillah dar awal bersalin sampai ke hari nie anak saya masih diberikan rezeki yang murah teramat sangat. syukur syukur. 

bukan mudah sebenarnya nak menyusu anak nie. tambah pulak bagi ibu yang bekerja mcm saya. kenapa? sebab pam susu tak sama hasilnya mcm anak yg menyusu direct.

ya la...Allah dah jadikan anak tu "pam original" yg terbaik utk membanyakkan susu badan.

nak d jadikan cerita, bermula dengan kesilapan kecik tak pandai handle stok susu satu masa dulu buat saya terduduk sekejap. 7 bulan awal stok susu smpi nk terkeluar peti ais. smpi tak muat la nk letak mana. ari ari dok susu adjust bagi muat jugak. 

then smpi satu hari tu sejak saya jatuh yg lebam mata then badan tak sihat susu mula merosot, reja kat pejabat makin bertambah makanya hasil pam brkurang. masa tu masih rileks lagi sbb stok belambak. mmg tak heran lgsg.

tapi satu hari bila bukak peti ais stok ebm tggl 5 botol ja. ok fine nie bru timbul rasa gerun. MIL pn dah tanya kenapa stok susu dah abeh. susu dah kurang ka. aduhhh sadissss tapi saya senyap ja.

sehebat mana pn MILK BOOSTER tak terlawan yg TERHEBAT iaitu DOA & SENTIASA POSITIF. 

yup nak menyusu anak lama otak kena fikir yg positif senantiasa. walau mcm mana teruk pn ujian dugaan tetap kena positif. 

so saya pn usaha la cari & makan milk booster mcm mcm nk tmbh susu. dari makanan semula jadi smpi la suplement vitamin bagai. ada try satu produk tu tu sbb teruja blogger artis makan. katany amakan sebijik esok pagi susu mencurah tapi saya telan sebotol tu tak de melimpah limpah. so sangat frust smpi tak mo beli dah produk apa pn. 

dlm masa yg sama dok nmpk iklan produk MOEDER nie. mmg teringin sgt nk try. tanya hrga mmmmmmmm boleh tahan koyak poket. tahan kejap niat nk beli. tetiba baca dlm blog Jue saya terus msg tanya dia. cam mana hasillepas makan dan dia kata alhamdulillah hasil positif. tak tunggu lama saya terus order & bayar. 

esoknya sampai. tak sabar nk try minum. mulanya minum pagi & malam. time perut kosong. dan mmg alhamdulillah masuk hari ketiga hasil susu dah bertambah. dan sekarang saya beli utk botol yang kedua. saya minum pagi ja. kekonon nk jimat kan tahan lama ckit. alhamdulillah masih meriah. cuma kali nie saya had kn ckit la minum time betul betul letih & time period. sbb time tu susu drop.

so utk sesapa yg nk try produk nie mmg saya rekeman. insyaAllah hasil positif. tapi kalo tak positif jgn marah plak tak semua produk sesuai dgn badan kita kan. pengajarn yg saya dapat masa beli milk booster yg first dulu tu. 

*** sekarang dengan gembiranya tgk peti ais penuh stok EBM balik dah mcm dulu. botol stok susu yg simpan dlm almari dah abeh bok keluaq balik nk guna. hahahaha syukur ya Allah masih bagi peluang utk menyusu anak. 



Lama Menyepi

Assalamualaikum

huishhhh....bersawang berhabuk berkulat dh blog den nie.lama menyepi dr post entry

dan sesungguh sungguhnya mmg tahap bizi melampau smpi bila baca blog kawan kawan pn tak dan nk komen. tu pn baca smpi pump.

alkisahnya semalam  settle la satu tugasan.

alhamdulillah masih diberi peluang memikul tanggungjawab jadi org penting dalam satu majlis. masih mampu berbicara pegang mic tanpa teks yg lengkap. dan semalam jugak dlm sejarah d penghujung majlis mmg tak dak teks lgsg. mmmmmmmmm sib bek Allah permudahkan urusan semalam.

baru nak rehat tetiba dapat email plak nk renew ISO nnt. grrrrrr mmg tak rehat la jawabnya.

apapun banyak benda nk cerita dlm blog nie. pelan pelan kita type & post satu satu erk.

ariosssssssssss


KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...