Tuesday, August 18, 2015

Stress HAruslah D Hiburkan

Assalamualaikum 

tengah tekanan baca report audit ISO. baru iso. berderet NCR nak oiiii. dh la tahun depan nk recetification yg department plak ada yg hilangkn data la rekod la.. arghhh tensi mak cam nie ~

makanya hiburan harus d cari...

meh layan lagu nie



LAGU : Kaulah Bintang D Malam Ini

Bila terdengar bunyi marakas
Diiring pula petikan gitar
Siara biola mendayu-dayu
Mengiringi suara mu

Di malam itu engkaulah bintang
Menyanyi lagu berdendang sayang
Ramai yang datang bertepuk riang
Kau senyum pada ku

Terpesona hati ku
Melihatkan gaya mu
Cantik cantik malam itu
Engkau bintang ku

Nyanyikan lagu ini
Hiburkan peminat mu
Lupakanlah sementara
Diri ku kini

Jangan lupa janganlah sayang
Lagu baru kita dendangkan
Jangan lupa janganlah sayang
Lagu lama dilupa jangan

Review Produk # SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN

Assalamualaikum

dah lama nak share satu produk yg saya guna. berbaloi beli. walaupon mahai plus pakai jimat jimat kesannya nmpk lambat tp mmg brkesan la.

intro sikit.

kulit saya nie kalo nk d ikutkn kalo kena panas mmg mudah kering & ngelupas. tetambah kt muka. merah oiiiii idong. plus pedih sebab ngelupas.

survey pnya survey produk apa nk pakai. nak yg ada collogen. so teringin la nk try produk nie.

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN

hrga rm 170 (mahai serius mahai). dapat 2 botol. makan jimat jimat tahan la smpi 4 bulan. ada lagi kat umah.

pengalaman makan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN


  • kulit muka dah tak mengelupas
  • tumit kaki makin ok dah tak mudah pecah mcm dulu tetambah bila kurang minum air
  • kulit rasa lembut 




antara kebaikan lain ialah : (sumber copy paste dr google ja)

Apa SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN mampu berfungsi untuk Kesihatan & Kecantikan anda?

  •  Kulit putih & Sehalus kulit bayi seawal 3 hari.
  •  Badan juga turut putih, bukan muka sahaja
  •  Kulit Lembap & Glowing dalam masa 1 hari.
  •  Kulit Tegang, Anjal & Muda dalam masa 15 hari.
  •  Jerawat kecut dalam masa 3 hari.
  •  Sangat berkesan menutup Pori-pori terbuka
  •  Masalah kulit berminyak berkurang dlm masa 5 hari..
  •  Parut pudar dlm masa 7 hari..
  •  Kulit celah-celah badan yang gelap menjadi cerah (ketiak & celah peha)
  •  Dapat menahan selera makan supaya sentiasa kenyang
  •  Melawan kanser
  •  Membuang toksin
  •  Berfungsi untuk cuci darah kotor
  •  Memudarkan stretchmark
  •  Mengembalikan kemerahan bibir
  •  Menambah susu ibu
  •  Memberi kecergasan badan
  •  Menaikkan HB bg wanita hamil
  •  Penawar pelbagai peyakit
  •  Bagus untuk dalaman wanita
  •  Menghilangkan Eczema dengan efektif 

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk Kulit :
  • ✔ Merangsang Kolagen asal kulit
  • ✔ Menghalang sinar UV matahari
  • ✔ Mengaktifkan penghasilan kolagen
  • ✔ Melambatkan Penuaan
  • ✔ Meningkatkan Stem Cell kulit
  • ✔ Pemutihan kulit Lebih pantas
  • ✔ Kulit lebih Anjal & Muda
  • ✔ Menghilangkan Kedutan
  • ✔ Menghilangkan Kulit “sun-burn”
  • ✔ Menghilangkan Jerawat
  • ✔ Menghilangkan parut hitam
  • ✔ Mengurangkan Jeragat
  • ✔ Mengatasi kulit bersisik
  • ✔ Kulit kering menjadi lembap
  • ✔ Kulit kasar menjadi halus
  • ✔ Mengatasi penyakit kulit
  • ✔ Mengatasi masalah kulit rosak
  • ✔ Mengatasi masalah tumit kaki pecah
  • ✔ Mengatasi masalah kulit merekah
  • ✔ Menghilangkan Eczema, Psoriasis, Rosacea dll

KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk Kesihatan:
  • ✔ Mengatasi sakit Sendi Tulang
  • ✔ Mengatasi Sakit Senggugut
  • ✔ Mengatasi masalah MATA
  • ✔ Sesuai untuk IBU Mengandung
  • ✔ Sesuai untuk IBU Menyusu BAYI
  • ✔ Mengurangkan Stretchmark
  • ✔ Mengurangkan SELULIT
  • ✔ Menurunkan KOLESTEROL
  • ✔ Mengatasi masalah Rambut gugur
  • ✔ Mengatasi Bibir mengelupas
  • ✔ Memberi TENAGA kepada badan yang letih
  • ✔ Membuang TOKSIN
  • ✔ Sesuai untuk masalah sakit Darah Tinggi & Kencing Manis
  • ✔ Tingkatkan pengeluaran SUSU ibu
  •  Melangsingkan badan


KHASIAT SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN untuk para ibu:
  • ✔ Menambahkan SUSU badan
  • ✔ Menaikkan HB Wanita Hamil
  • ✔ Memutihkan & Menggebukan kulit BAYI bagi ibu hamil & ibu menyusu
  • ✔ Memberi tenaga kepada ibu hamil & menyusu
  •  Memberi nutrien penting yg diperlukan oleh ibu hamil & menyusu 
part susu nie tak nmpk sgt maybe sebab makan tak konsisten kot. yealah makan selang beberapa hari sbb nk jimat. yg pastinya bab kuli tkering mmg ok la. lsp niekaloada rezeki nk beli lagi. nk makankonsisten tgk kot kotla susumeriah ka kan.

Friday, August 14, 2015

Jom Hafal Sehari Satu Doa # Surah At Taubah

Assalamualaikum 


Barangsiapa yang setiap hari pagi dan ptg membaca dua potong ayat yang akhir dari surah At Taubah sebanyak 7x yang diulang sesudah setiap solat fardhu, (slps subuh dan slps maghrib) maka:
- jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.
- jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia.
- jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.
- jika dia seorang yang dlm berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan.
- jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar.
- jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan dihilang kesusahannya.
- jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan....
dgn izinNYA jua...in syaa Alloh
Nota Tambahan:
- ayat ini boleh dibaca pada segelas air sebanyak 25x atau 41x dan minum..
- blh dibaca berterusan dikala dlm kesusahan/permasalahan...
# Mari sama-sama kita amalkannya..
Surah at Taubah ayat 128 & 129 

COPY PASTE DR FB KAWAN

Jumaat Terakhir Syawal 1436



Assalamualaikum 

sedar tak sedar dh hampir ke penghujung syawal tahun nie. masih banyak yg rompong haishhhhh moga moga syawal depan penuh pengisian.

salam jumaat yg terkahir  d bulan syawal utk semua !!!


Tuesday, August 11, 2015

Wahai Purnama....

Assalamualaikum 

tetiba dengar lagu nie teringat....

Allahhhh.....

sesungguhnya dalam hidup yg penuh dengan kenangan makin nk d lupa makin ia datang mendekat. moga kasih sayang yg terlahir hanya kerana Allah !!!

dalam banyak kenangan yg kita lalui pasti ada kenangan yg walaupun pahit tapi kita sayang nk buang & lupakan. biar betapa sakitnya kita menanggung tp kita rasa manis bila kenang kenangan tu.

salah satu kenangan yg tak mau saya lupakan sepanjang hayat saya sebolehnya......

Subhanallah.... Subhanallah.....Subhanallah.....



Allah...aku rinduuuuuuuuuu !!!

*** awat ntah ari nie sensetip sgt teringt...hoiiii !! sambung audit hoiii !!!

Friday, August 07, 2015

KISAH SI KECIK # Jus Caliph

Assalamualaikum 

JUS CALIPH ---- jus makanan tambahan kanak-kanak yg tinggi dengan kandungan serat, kalsium, vitamin dan mineral. sgt membantu utk tumbesaran & perkembangan otak kanak-kanak.

just nk kongsi sikit pengalaman bg anak makan makanan tambahana nie. Alhamdulillah positif. dgn izin Allah.

positif yg mcm mana? anak jenis yg lasak & cepat boleh. sebut pn cepat boleh jugak bila d ajar hari-hari. apa yg saya perhati sejak cmpurkn CALIPH dlm susu dia (sbb pyh sgt nk suh dia makan kan) Alhadulillah makin hari makin byk dh perkataan yg bila dia dgr sekali dua dh boleh sebut (pelat baby baby la)

lagi satu perkembangan positif yg saya nmpk selera anak brtambah. weee sukanya bab nie !!!

syukur lega sgt. CALIPH nie pn kebetulan saya dapat free masa beli jubah kat Fellina butik kt bertam. insyaAllah lepas nie abeh sebotol tu nk beli bagi makan lagi.

 


kandungan JUS CALIPH :

KURMA, KISMIS, MADU, DELIMA , BUAH TIN, APRIKOT, OMEGA 3 & OMEGA 6 

sebenarnya kalo nk d ikutkn boleh bg makan setahun ke ats. tapi anak masuk 11 bulan sy dh bg makan. kao tgk kandungan pn mmg dr makanan sunnah. so tak salah kan kita cuba bg yg terbaik utk anak.


Wednesday, August 05, 2015

KISAH SI KECIK # Simpanan Utk Bussaina


Assalamualaikum 

Alhamdulillah lepas jugak niat & cita cita nk bukak buku simpanan utk anak. bukan apa. sedar diri nie tak kaya. risaukn anak esok esok masa depan nk smbung belajar bagai. mcm nie la jadi mak mak

just nk share info sikit. 

BUKA AKAUN TING 

sila bawa : 

surat beranak anak original 
mykid anak 
ic ibu 

BUKA AKAUN TABUNG HAJI 

sila bawa : 

mykid anak 
ic ibu 

SSPN 

just daftar direct dekat kaunter. yg nie suami yg beria nk bukak. so saya serah 100 % pd suami utk uruskan. 

lega rasa. lepas nie nk plan berapa nk simpan sebulan. RM 10 ok kot. sikit sikit lama lama jadi bukit ye dak???


KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...