Monday, June 08, 2015

Susu Kambing Mommylicious

Assalamualaikum

mood hari nie agk kelaut sikit. tapi takpa la kita pujuk hati taip entry baru. boleh tar tu punya pujuk hati.

cerita pasai breastfeeding nie masalah yg mula mula yg saya hadapi bila mana nk buat stok masa nk start reja susu yg keluar tu alahai nk nangis rasa. padahal kalo ank minum tu memancut keluar.

satu hari tu ada isteri kawan baik saya dok sembang pasai menyusu nie. kebetulan dia brsalin awal sebulan dr saya. plus masa awal awal tu susu dia tak de katanya. then dia pn cuba mcm mcm cara. berurut segala bagai. last sekali dia try minum Susu Kambing Mommylicious. subhanallah dia kata boleh menyusu dh skrg tambah plak dia suri rumah sepenuh masa lagi la melimpah ruah susu dia.

dia suggest kt saya suh try. mula beli sekotak sbb takut busuk tak lalu minum tp serius mmg sedap woiiii. lg sedap dr susu kambing yg femes tu. yg femes tu saya beli mmg tak lalu teruih makan. aritu beloi sbb nk tggu stok susu smpi. mmmmmmm stress minum xsedap. dh la kandungan sikit then harga plak grrrr.

Alhamdulillah smpi hari nie masih mmpu menyusu anak dgn jayanya yeyyyyyyyy. syukur Alhamdulillah.

skrg Susu Kambing nie dh ada mcm mcm perisa.

coklat
vanilla
strawberi
original


saya suka minum yg original. serius tak rugi beli.




dan sebab ia brkesan & sesuai dgn saya so saya pn nk share dgn org lain. okey utk kawan kawan yg berminat boleh Pm or MSg saya 0178355569.  yg kawan rapat tu leh pakai no satu lagi

opss lupa nk bagitau susu ni boleh minum dr kanak kanak 1 tahun smpi la warga emas. tp kawan saya bg minum masa ank dia 4 bulan yg time dia tak brp nk meriah susu tu. 






harga insyaAllah boleh kurang ckit dr hrga asal.


rasa sekali mst nk lagi weyyyyy. tak caya boleh beli paket percubaan gak. tak mahai mana cuma rm 2.50 ja. sepaket utk bancuh secawan perghhh minum panaih panaih nikmaynya tekakkkkk.

*** just nk kongsi dgn semua org. kalo rasa nk try boleh order ek. ada satu lg produk yg sangatttttttttttttt saya suka. kita review next entry okey !! khas utk penggemar kopiiiiiiiiiiii


Friday, June 05, 2015

Krim Herba Tropika

Assalamualaikum

kenapa baru hari nie baru teringat nk share pengalaman pakai krimnie sedangkan dah dok juai brp bulan dah. alahaiiiii.

okey. meh saya mulakn mcm mana boleh tejebak pakai krim nie.

masa saya lahirkn anak dulu, kerap jadi kt anak mcm idung trsumbat. sesekali nafas bunyi mcm berkahak. rata rata org yg bgtau kata mmg ada baby yg mcm tu sbb kononnya masa kt hospital depa sedut tak habis. misi pn ada yg bgtau gak.

yg paling tak best misi kata kalo nasib baik ilang kalo nasib tak baik jadi asma mcm anak dia. makannya saya pn punylah pulun cari minyak mcm mcm nk sapu ke anak. masa nie tgh cuti pantangkn so nk online beli barang tu agk trsekat sikit.

dok try pakai Vicks utk baby pn tak ok jugak. ok pn sekejap ja pastu bunyi balik. rasa sedih sgt tgk ank tido mcm tak selesa.

last sekali jmpa satu kedai yg juai Krim herba Tropika nie. terus beli & try pakai kt anak. Alhamdulillah syukur sangat sangat dlm masa lebih kurang 2 minggu lebih anak tido dh tak brbunyi dh.

start pd tu la saya beli banyak banyak buat stok asalknya. then kebetulan ramai kawan yg mengalami masalah mcm saya. makanya saya pn juailah.

yg bestnya bukan leh pakai ke baby ja mak mertua & ayh mertua saya pn pakai. time penguh lenguh. ayh mertua saya dulu dok batuk tak leh tido memalam skrg dh lega ckit.



utk kawan kawan yg berminat boleh la msg saya. lagi satu utk pengetahuan semua produk nie produk org ISlam kita 100 % HALAL. so rasanya tak yah ldok guan minyak tutup ijau tu yg lagi dh. biar mahai ckit asalkn kandungannya kita yakin.

harga kalo kat kedai RM 39.90 tp saya  juai hanya RM 35.00 saja.

berminat?
boleh PM ND Bussaina Enterprise @ Msg saya 017 8355569.

kawan kawan rapat yg ada no lagi satu yg peribadi tu kalo nk msg je ke no lagi satu tu ok !!!

*** sebotol nie kalo pandai pakai tahan smpi 2 bulan.

Thursday, June 04, 2015

Cuba Teka?



Assalamualaikum 

Cuba teka nie buah apa? 

jeng jeng jenggggggggggggggggg.....

Kopi Gelek !!!

Assalamualaikum 

tengah berusaha keras siapkn reja reja yg ada sebelum brcoti panjangggggggggggg. tazabar nk cuti haishhh !

 

yehaaaa...gelek jom !!  


*** aku memang macam nie walaupun dah tua tapi perangai mcm bebudak. haishhhh tak sabaqnya nk cuti.....



Tuesday, June 02, 2015

KATA-KATA HIKMAH

Winter Aid For Syria 2017

Assalamualaikum . . Mohon bantuan dipanjangkan post nie utk membantu umat Islam di Syria . . detail boleh tgk di FB  TELEKUNG PROJECT...